Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli anmeldt for å ha brukt falsk leg på byen?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er 19 og blir 20 om en måned. Jeg var med en gjeng på byen og brukte en annen sin legitimasjon for å komme inn. Jeg hadde brukt dette kortet før når jeg har vært med på byen, noe jeg angrer veldig på nå. Da jeg kom på utestedet (har vært der før) spurte vakten når jeg hadde bursdag og jeg svarte datoen på legitimasjonen. Han sa han visste at dette ikke stemte og at han visste at jeg hadde bursdag i desember. Jeg ble helt paff og visste ikke hva jeg skulle si. Så jeg sa heller at jeg bare kunne gå. Politiet ble ikke innblandet. Men han sa han visste navnet mitt og at han skulle anmelde meg (noen hadde sikkert sagt hvem jeg var og kan nok bekrefte dette). Kan han anmelde meg om jeg ikke har skrevet under på noe eller jeg har bekreftet navnet? Skal også reise til Kina, vil dette få konsekvenser da? Vurderer også å studere juss eller eiendomsmegling. Har dette noe å si? Takk for svar.

SVAR

Besvart 03.12.2013 21:41:35
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal følge deg livet ut, og derfor finnes det strenge regler for hvilke opplysninger politiet kan gi om deg til andre.

 

Les mer
attach_file

Yrker og utdanninger som krever politiattest

Mange formål krever at du legger frem politiattesten din (rullebladet ditt). Her har vi samlet noen, og hvilken type attest du må legge frem for de ulike.

 

Les mer
attach_file

- Bruker falsk legitimasjon på utesteder

Hva er straffen for å bli tatt på byen med en annen sin legitimasjon? Politiet var innblandet.

 

Les mer
account_circle