Hopp til hovedinnholdet

Har mottatt nakenbilder av en jente, er dette straffbart? 

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, eg er en gutt på 18 som fikk en jente til å kle av seg for meg, ho ville det og sendte bilde av seg naken, eg sendte tilbake, vi snakket lenge, eg lagret aldri bildene for ville aldri hu no vondt! Så fant mammaen hennes ut av det, ho sa ho hadde varslet politiet. Vi snakket over kik/skype/snapchat... eg angrer noe fryktelig og skulle ønske eg kunne si unnskyld! Er 4 månder siden, hva kan skje? Burde eg forsatt vere bekymret? Eller kan eg glemme det? :/ Ligger våken nesten hver natt for er redd for det:/

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Siden jeg ikke er kjent med jentas alder blir svaret litt generelt.

I Norge er den seksuelle lavalder 16 år, og denne grensen har vi blant annet for å hindre at ungdom tar valg som de ikke er moden nok til å ta. Det vil også si at ungdom under denne alderen kanskje ikke er i stand til å ta et fornuftig valg når det gjelder å ta stilling til om man skal sende nakenbilder eller ikke.

Dersom du tar vare på og beholder eventuelle nakenbilder av noen under 18 år, kan du risikere å bli tatt for besittelse av barneporno.  Hvis dere er noenlunde nær i alder, og jenta er over 16 år, minsker straffverdigheten i å sende slike bilder til hverandre.

Om du kan bli tatt selv om dere ikke lagrer bildene vil avhenge av om polititet blir kjent med forholdet og hvilke ressurser de legger ned for å avdekke forholdet. 

Det er også en mulighet for at moren ikke anmeldte dette til politiet, men at hun ønsket å skremme både deg og datteren sin med at hun ville anmelde det.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd