Hopp til hovedinnholdet

Hva slags straff man kan få for å drikke alkohol som mindreårig?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg diskuterte dette temaet med noen venner, og vi fant ikke noe ordentlig svar, derfor spør jeg her. Det vi lurer på er hva slags straff man kan få for å drikke alkohol som mindreårig? Man hører jo stadig om fester som blir avbrutt av politi. Hva skjer da? Er det sant at ungdommene til stede blir skrevet ned og satt på en slags liste? Eller blir foreldrene ringt? Eller blir ingenting gjort, med mindre den som hoster festen ber om det? Jeg har tenkt på å bli politi, men har ikke bestemt meg enda. For å bli det må man ha en plettfri vandel. Kan jeg ødelegge dette ved å drikke som mindreårig? Eller kun om jeg kjøper drikke til mindreårige når jeg blir myndig?

SVAR

Besvart 10.01.2017 20:44:09
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

- Kjøper alkohol uten å være 18 år

Jeg er en gutt på snart 17 år. I påsken skal jeg på hyttetur, og har tenkt å drikke alkohol. Men det er en ting jeg lurer på. Hva skjer hvis jeg blir tatt for å kjøpe øl?

 

Les mer
attach_file

- Kjøper alkohol til mindreårige

Jeg skal på fest i helgen og vil kjøpe med øl og rusbrus og sånt til noen venner som ikke har fylt 18 ennå. Hvis jeg går alene i butikken vet jo ingen at jeg egentlig kjøper til noen andre, så jeg tenkte å prøve. Hva skjer om jeg blir tatt?

 

Les mer
account_circle