Hopp til hovedinnholdet

Kommer fyllearresten med på politiattesten?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, Kommer fyllearresten med på politiattesten? Uansett vikken type det er? Har havnet i fyllearresten noen ganger, men aldri anmeld eller betalt noe som helst bot. Har heller ikke fått beskjed eller hørt noe på 2 år siden sist jeg var der. Spør fordi når jeg søkte om våpentillatelse til jakt måtte jeg avlegge dokumentasjon på at jeg er edruelig fra lege. Etter dette fikk jeg kjøpe våpen. Ønsker å søke jobb i et firma jeg tror kan kreve politiattest, men om det kommet til å stå at jeg har vært i fyllearresten ønsker jeg ikke å utsette meg for sånn ydmykelse.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis du havnet i fyllearresten på grunn av at du var så full at du ikke kunne ta vare på seg selv, vil dette ikke fremgå på en politiattest. Det er ikke straffbart å være full. 

Siden du ikke fikk noen bot i forbindelse med oppholdet i fyllearresten virker det som du havnet der for at politiet ville ta vare på deg. Du kan derfor trygt søke på jobben.

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

- Har fått noe på rullebladet - når blir det fjernet?

Gutt sitter foran PCen (colourbox.com)

Våren 2013 ble jeg ble anmeldt, og har betalt en bot for det jeg gjorde. Vet du når dette blir fjernet fra vandelen min? Vil dette hindre meg i å få noen jobber etter at det er fjernet fra vandelen?

Les mer

- Har noe på rullebladet - noen yrker jeg ikke kan velge?

Gutt tenker (colourbox.com)

Jeg har noe på rullebladet og lurer på om det er noen jobber jeg ikke kan få da? Har tenkt litt på å bli psykolog eller lege...

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd