Hopp til hovedinnholdet

Min beste venn er omkommet. Rasende på mobbing, kan jeg anmelde dette?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har vært gjennom noen veldig tøffe tider i det siste hvor min bestevenn omkomm som bare 14 år. Og når jeg da ser nogen legge ud bilder som mobber hendelsen blir jeg rasende. Er det mulig og politianmelde Dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk  for at du kontakter Ung.no. Å anmelde mobbing til politiet kan en gjøre. Det må da være en konkret hendelse. Det er ikke nok å anmelde på bakgrunn av hva man som leser eller seer oppfatter av hendelsen. En kan engasjere seg ved å skrive innlegg i aviser om hva en mener om mobbing. Det er fint med unge som ønsker å endre negativ adferd.
Jeg leser at du har mange følelser i forhold til hva din venn har vært gjennom. Det er aldri greit å være alene med tanker om død og sorgen som føller med når en mister en god venn.
Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med helsesøster på skolen du går, eller helsestasjon for ungdom. Der kan du snakke om det som opptar deg i forhold til alt i livet. Mener den du snakker med at du trenger mer hjelp kan de  henvise deg videre i systemet.
Tanken min er at du gjennom samtale skal finne en plass i deg der du kan ha minnene og hente de fram når du vil det.
Vil du snakke med noen anonymt kan du ringe til Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom, tlf: 800 33 321 her møter du voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg, helt anonymt. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med hjelpetelefonen om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Åpnet hver mandag til fredag kl 14.00-20.00. Du kan også ta kontakt over nett. Nettside: www.korspahalsen.no
 
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.   

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

jente sorg (colourbox.com)

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

Les mer

Hvordan kan man komme gjennom sorgen?

Gutt sitter inntil et tre og gråter ( colourbox.com)

Mange har drivkraft til å se framover, til å få et bra liv og til å gjøre det de hadde planlagt. Det kan jo ikke bare være trist. Andre igjen takler sorgen på andre måter.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd