Hopp til hovedinnholdet

Rappa mopeden til en kompis og ble tatt - hva kan straffen bli?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har kommet i trøbbel med politiet for ca en ule siden og nå venter jeg på «straffen» min. Det som har skjedd var at jeg og noen kompiser stjal en moped til en vi kjente sammen, vi skulle bare kjøre litt også legge den tilbake uten at han skulle viste det. Såå skjedde det hele...det var min tur å kjøre moppa, jeg tok den ut på veien å kjørte litt. Så kom politiet ut av det blå å stoppa meg. De spurte om lappen også sa jeg jeg ikke hadde med, etter det spurte de om navn,adresse osv. Jeg har masse tull som jeg fant på bare også var jeg redd fir at de skulle ta å kontakte foreldrene mine så jeg bestemte meg for å løpe fra de. Etter en stund så fikk jeg sjansen til å løpe og jeg tok den. Jeg stakk fra politiet også ble mopeden igjen da. Dagen etter anmeldte han eieren at mopeden var stjelt og han skjønnte at jeg var med på det så politiet kom hjem til meg etter 2 dager og da var ikke jeg hjemme. Så det jeg lurer på er hva er det som kan skje med meg og er det no jeg kan gjøre?

SVAR

Besvart 15.06.2018 19:27:53
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

- Stjeler i butikken

Jeg er ofte innom senteret på vei hjem fra skolen, og putter noen ganger snop og sminke i lomma før jeg går ut igjen. Jeg har ikke blitt oppdaget ennå, men vet at andre er blitt tatt. Hva blir straffen for sånne småting?

 

Les mer
attach_file

- Kjører moped uten gyldig førerkort

Jeg fyller ikke 16 før veldig sent på året. Alle andre har begynt å kjøre moped, bare ikke jeg. Har en scooter i garasjen som står og venter. Er det veldig farlig om jeg kjører den litt selv om jeg ikke har lappen ennå?

 

Les mer
attach_file

Bruk konfliktrådet - unngå merknad på rullebladet

Har du havna i en konflikt? Konfliktrådet kan hjelpe deg med å finne en løsning - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

 

Les mer
account_circle