Hopp til hovedinnholdet

Hva gjør politiet med en mobil når de beslaglegger den?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

hei. hva betyr det hvis politiet har beslaglegget mobilen lenge, i circka 2-3 mnd? er det sant at politiet viser nakenbilder de finner på mobilen de har beslaglegget til foreldrene til personen? sender de bildene til barnevernet? hva gjør politiet med mobilen så lenge? er det lov å ha nakenbilder så lenge man ikkr sprer det?

Besvart 22.06.2018 14:29
 

Svar
Hei

Så bra at du spør ung.no når du lurer. 

Politiet kan beslaglegge mobiltelefoner og andre gjenstander for å sikre bevis i forbindelse med etterforskning av en straffesak. Når straffesaken er avgjort/ferdig, eller når politiet har sikret det de trenger av bevis så vil mobilen som oftest bli levert tilbake til eieren. Det varierer veldig hvor lang tid dette tar. Det kan ta alt fra en dag til måneder og år. Noen ganger kan det være at politiet mener mobilen inneholder noe ulovlig som gjør at de ikke kan levere den tilbake.

Den som har fått mobilen sin beslaglagt av politiet kan be om å få denne tilbake. Dersom politiet mener at de trenger den lengre må en domstol bestemme om de får lov til det eller ikke.

Noen ganger vil politiet informere foreldre og barnevernet om nakenbilder eller andre ting de finner på mobilen til en ungdom. Det kommer blant annet an på alderen til ungdommen, hvem som er på bildene og hva slags bilder det er. Dersom politiet er bekymret for ungdommen så har de plikt til å varsle barnevernet.

Når det kommer til nakenbilder så er hovedregelen at det ikke er lov å ha det man kaller seksualiserte bilder av barn under 18 år på mobilen eller andre enheter. Det finnes noen unntak, for eksempel om noen har bilder av seg selv. Dette kan du lese mer om i artikkelen under som heter "Er det straffbart å sende nudes?" 

Politiet oppfordrer alle til å ikke ta, ha eller dele nakenbilder.

Vennlig hilsen forebyggende politi/Kripos i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det straffbart å sende nudes?

Gutt tar bilde av lettkledd jente (colourbox.com)

Noen synes det er spennende å sende naken- og lettkledde bilder. Men hva er egentlig lov å sende? Og er det ok å dele bilder og filmer videre med andre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd