Hopp til hovedinnholdet

Hvor lang tid tar det før et bilde fra fotoboks er registrert hos politiet

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har et spørsmål: hvis man blir fotografert i fotoboks, er det slik at bildene/informasjonen blir sendt rett til ATK-senteret i løpet av sekunder etter at lovbruddet fant sted (fordi det nå er digitale og ikke analoge fotobokser?) For jeg og flere andre kjørte og var litt usikre på fartsgrensa (dette var i helgen), men kjørte litt ekstra sakte. Vi er 99% sikre på å ikke ha blitt tatt i fotoboks, men vi ringte ned til ATK (i dag, mandag) for å høre om det har blitt tatt noe bilde av bilen i løpet av helga (eller tilfeldigvis tidligere for den saks skyld). Vi fikk da beskjed om at det ikke var noe bilde av bilen, men er fortsatt redd for at vi evt vil få noe i posten/at det tar flere uker/måneder før man får vite noe, siden han i ATK sa det noen ganger kan ta tid før de får vite? Eller er det bekreftet at vi ikke er tatt bilde av siden det da ville ha blitt sendt med en gang så de kunne sett det idag (mandag) og vi kan puste lettet ut? Hilsen bekymret.

Besvart 24.10.2018 08:22
 

Svar
Hei

Dere har selv tatt kontakt med ATK og fått vite at det noen ganger kan ta litt tid. Ble bildet tatt i helgen er det nok litt tidlig å forvente et svar på mandagen etter. Hvis dere opplevde at det blinket er det nok  tatt et bilde. Jeg ville tatt kontakt med politiet når det har gått et par uker for å høre om det ligger en sak på bilen.


Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Disse lovbruddene gir prikker i førerkortet

Politimotorsykkel (colourbox.com)

Målet med prikkbelastning er å hindre uforsiktig kjøring for å få ned tallet på antall skadde og drepte i trafikken. Her kan du lese hvilke synder som gjør at du kan få prikker på førerkortet.

Les mer

Test: Hvor god venn er du i trafikken?

Tommelen opp

Hver dag er ungdom involvert i mindre og større trafikkulykker. Ikke glem at du selv kan bidra til at du og vennene dine slipper å oppleve slike skumle situasjoner i trafikken. Ta testen her, og få noen tankevekkere i samme slengen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd