Hopp til hovedinnholdet

Jeg og en kompis ble tatt for bruk og salg av hasj, hva skjer nå?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er gutt 13. Ble nylig tatt for å røyke hasj og har solgt sammen med en kompis. Ble tat av foreldre. Også de som kjøpte ble tatt av flreldrene sinde ig de foreldrene ringte politiet sæ de kommer til skolen for å finne jt hvem som selger. Hvor stor djamse for at politiet oppdager hvem det var? Og kan vi komme på institusjon? Å hvis vi gjør kan vi komme på samme? Å i tilleg. Det var jævla dumt. Å vi har helt slutta nå nylig med både salg og inntak æresord. Hva kan skje vudere. Bare plis svar på alle spørsmålene mine. Og nevn hvilket spørsmål. Takk på forhånd

Besvart 09.11.2018 10:05
 

Svar
Hei gutt 13 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår at du har mange bekymringer om hva som kommer til å skje framover og hvilke konsekvenser det får om du og din kompis er tatt for å røyke og selge hasj.

Og det er bra at dere har innsett at dette er noe dere ikke vil fortsette med. Derfor er det kanskje bra at dere ble oppdaget, slik at en hindrer dere i å komme inn på en farlig vei? Men jeg forstår at det kan være ubehagelig å ta de møtene og samtalen som nå ligger foran dere.

Det er nok en stor sjanse for at politiet finner ut hvem av dere som både brukte og solgte hasj. Derfor er det viktig at dere er ærlige og fortelle sannheten og ikke lyver, slik at de voksne stoler på dere. Husk at politiets jobb er å hindre dere i å gjøre feil valg i livet og hjelpe dere til å rette opp i noe som ble feil.

Jeg kan ikke si om dere kommer på institusjon eller ikke dessverre, det avhenger av flere faktorer, som for eksempel hvordan du har det hjemme og om foreldrene dine klarer å ta hånd om deg i denne situasjonen. Generelt sett, kan en si at det skal mye til før en velger å plassere ungdom på institusjon. 

Jeg forstår at dere ønsker å komme på samme institusjon om det blir bestemt at dere skal ut av hjemmet. Det er dessverre ikke mulig å si om dere kan komme på samme institusjon om det blir aktuelt, men det er jo lov å komme med et ønske, da kan en høre med saksbehandler i barnevernet om dette er noe som er vanlig å gjøre. 

Hva som skjer framover, kan jeg ikke si med sikkerhet, da jeg ikke kjenner saken deres godt nok. Men det er vanlig at politiet tar en bekymringssamtale med den unge, og gjerne sammen med foreldrene. En blir i denne samtalen enig om hva som skal skje framover og du får anledning til å spørre om ting du lurer på. Det er også vanlig at barnevernet blir koblet inn i slike saker. Barnevernet vi sammen med deg og din familie forsøke å finne ut hva som kan være den beste hjelpen for dere. 

Men husk, som sagt, at dette er en samtaler og møter, der de som er rundt deg og din kompis, ønsker å stoppe dere fra å ta feil valg i livet. De voksne gjør dette fordi de bryr seg om dere og ønsker at det skal gå bra med dere. 

Jeg vil også anbefale deg å ta en tur innom kontoret til helsesøster på skolen. Det kan være godt å snakke med noen om hvordan en har det når en går og bekymrer seg og er usikker på hva som kommer til å skje. 

Jeg legger ved noen artikler som jeg anbefaler deg å lese.

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

- Går med hasj og andre narkotiske stoffer på meg

Hasj (colourbox.com)

Jeg får noen ganger litt hasj av en kompis som takk for at jeg hjelper ham med forskjellige greier. Jeg har jo ikke kjøpt stoffet, og hvis jeg ikke bruker det selv engang: Er det ulovlig å bare gå rundt med det i lomma?

Les mer

Bekymringssamtale

Bekymringssamtalen brukes av politiet som en samtale med ungdom under 18 år som har begått et lovbrudd eller i tilfeller der politiet tror at en person under 15 år har gjort et lovbrudd.

Les mer

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd