Hopp til hovedinnholdet

Kan en butikk nekte oss å komme inn?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Altså, jeg hang med en kompis på butikken før en trening vi skulle på. Han ble anklaget for å ha stjelt en tyggis han hadde i lomma fra før. Jeg gikk ved siden av han hele tiden og jeg visste at han aldri hadde tatt den tyggisen. Butikkdama som anklagde han skrek meg opp i ansiktet samtidig som ho kjefta på han. Foreldra hans ble ring og senere dukka utrolig nok politiet opp siden vi er fra en ganske så liten bygd. Min reaksjon var -Jammen, Herlighet dere har ingen som helst bevis på at han stjal den. Og trenger dere virkelig å gjøre så mye ut av en tyggis? Da ble selvfølgelig jeg anklagd for å støtte et tyveri. Det var en politifyr jeg satt å diskuterte med i 45 min helt til jeg sa -Hvis dere virkelig er så sikre på at han har tatt den jæskla tyggisen så la oss sjekke overvåkningskamerane. Dama påstod at de ikke hadde kamera, men det hadde de. Det viste seg at han aldri hadde tatt den tyggisen, men nå har vi plutselig forbud for være der. Har de lov til det?

Besvart 07.12.2018 15:19
 

Svar
Hei

En butikk kan selv velge hvem de vil slippe inn, så lenge det ikke fører til diskriminering av "etnisitet, nasjonal opprinnelse, avstamning, hudfarge, språk, religion eller livssyn", jf. diskrimineringsloven § 4. Men jeg må si at det høres merkelig ut at dere har et forbud mot å oppholde dere i butikken. Jeg vil anbefale deg å snakke med dine foreldre eller noen andre voksne som du stoler på, så kan disse ta kontakt med butikken og høre hvorfor dere ikke får handle der.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Konflikter kan løses

Konfliktrådet

Han sier han skal banke skitten ut av meg. Hva skjer om butikken finner ut at jeg har stjålet? Sykla inn i en bil, og det ble merker. Ble trua, men saken ble anmelst

Mange får hjelp av konfliktrådene. Vi har samlet noen typiske spørsmål og svar her, husk at konfliktrådet kan være til god hjelp i en konflikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd