Hopp til hovedinnholdet

Kan man anmelde noen anonymt?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Kan eg anmelde noen for å sende rundt nakenbilder av meg anonymt? Vil ikkje at nokon andre skal vite om det (som venner og familie)... men vil at dei skal stoppe å sende det rundt... så kan eg anmelde personene anonymt?

Besvart 24.03.2019 16:28
 

Svar
Hei

Så kjipt at noen deler nakenbilde av deg, dette er ikke greit. Det er dessuten ulovlig så du har mulighet til å anmelde dette om du vil. 

Du bør i allefall ta kontakt med de som sender rundt bildet og gi dem beskjed om at du har tenkt å anmelde, dette kan gjøre at de oppfatter at du mener alvor og føre til at de sletter bildet. 

Det beste er egentlig å ta kontakt med politiet der du bor for å høre hvordan du kan gjøre det. I noen tilfeller så kan man be om at foreldre ikke blir varslet, så du kan spørre politiet hva de tenker om dette i ditt tilfelle. Her finner du kontaktinfo til politiet der du bor.

Uansett så er det lurt for deg å snakke med noen, du kan snakke med helsesykepleier på din skole (helsesøster), h*n har taushetsplikt. Mange av de som får nakenbilder av seg spredt synes det er vondt og vanskelig og trenger støtte og hjelp fra en voksen de stoler på. 

Vurder også om du kan fortelle det hjemme, de fleste foreldre vil kun det beste for sine barn, og vil hjelpe når de havner i trøbbel.

Det å dele andres nakenbilder er ikke greit og ikke lov. Jeg heier på deg, og krysser fingrene for at du får hjelp til å rydde opp i dette <3

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

!"Ikke del videre" - "#ikkegreit

Hun spurte om jeg kunne sende nudes, og jeg tenkte det var en morsom greie. Men så fant jeg ut at hun hadde sendt bildene videre.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd