Hopp til hovedinnholdet

Har blitt utsatt for vold av foreldre tidligere, anmelde?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, vil først si at denne nettsiden er meget informativ og hjelpsom. Jeg har en del spørsmål angående familievold. Jeg er en jente som bor med mine foreldre i tillegg til en bror. Helt siden barndommen min (4-12 år) har vi blitt utsatt for både fysisk og psykisk vold av foreldrene mine. Vi har aldri blitt påført livstruende skader, men vi ble likevel skadet. Dette skjedde flere ganger gjennom barndommen. Sist gang vi ble utsatt for vold var da jeg var 12 år. Er det fortsatt mulig for meg å anmelde foreldrene mine for barnemishandling som skjedde for flere år siden? Dersom jeg kan, hva er fristen for å anmelde? Hvordan vil prosessen gå (fra anmeldelse til straff)? Kan jeg søke om fastholdelsesordre i tillegg? Håper flest mulig spørsmål blir svart. Tusen takk på forhånd.

SVAR

Besvart 22.08.2019 20:52:53
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Opplever du vold hjemme?

Er hjemmet ditt er et sted der du er redd, må være på vakt og passe på hva du sier og gjør? Sånn skal det ikke være.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Hva er vold?

Vold er handlinger som kan skremme eller skade noen, og kan være både fysisk og psykisk. Det finner mange ulike typer vold. Her forklarer vi noen av dem.

 

Les mer
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
account_circle