Hopp til hovedinnholdet

Straff for kjøp av alkohol og tobakk til mindreårige.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har en tidligere kompis som er 18 år. Han har muligheten til å kjøpe meg og mine venner (en gjeng på 6-7) tobakk og alkohol, og det har han gjort. Jeg har snust en stund nå og han pleide og kjøpe til meg. Alkohol stod jeg aldri bak. Men han kjøpte til gjengen. Etterhvert viser det seg at han får følelser for meg, jeg hadde ikke følelser men jeg ville at han skulle fortsette p kjøpe snus til meg. Tilslutt begynte han å bli sjalu av andre gutter jeg snakket med på min alder. Derfor fortalte jeg alt. Om hvordan alle i vår gjeng brukte han til alkohol og det ikke var et vennskap. Jeg kalte han for pedofil, men tilslutt fikk han en venninne innblandet og begge sa idiotiske ting til meg på nett. (Familie, vennskap osv) jeg vurderer å anmelde dette til politiet men jeg er redd foreldrene mine finner ut om snusing hvis jeg gjør det. Han sier politiet vett om alt dette men jeg tror han ville fått straff hvis politiet og advokaten han visste dette, som han sier. Hvor er straffen?

SVAR

Besvart 03.04.2020 21:02:02
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

- Kjøper alkohol til mindreårige

Jeg skal på fest i helgen og vil kjøpe med øl og rusbrus og sånt til noen venner som ikke har fylt 18 ennå. Hvis jeg går alene i butikken vet jo ingen at jeg egentlig kjøper til noen andre, så jeg tenkte å prøve. Hva skjer om jeg blir tatt?

 

Les mer
attach_file

- Kjøper alkohol uten å være 18 år

Jeg er en gutt på snart 17 år. I påsken skal jeg på hyttetur, og har tenkt å drikke alkohol. Men det er en ting jeg lurer på. Hva skjer hvis jeg blir tatt for å kjøpe øl?

 

Les mer
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til det. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan det lages, hva promille er, og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Fakta om snus

Hvordan føles det å snuse? Er det helseskadelig og hva er aldersgrensen? Hvor lang tid tar det å bli avhengig? Er snus farligere enn røyk? Her får du forhåpentligvis svar på alt du lurer på om snus.

 

Les mer
account_circle