Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om rettsak, straff, institusjon og barnevern

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, r gutt som blir 17 om under en måndte jeg skall i rettsak før jeg blir 17 pga jeg kjørte bil og stoppet ikke når politi kom etter meg med blålys, jeg stjelte også men ikke for mer en 800kr. Disse tingene har jeg gjort i Sverige for ca 8 måndter siden. Vi flyttet til Norge fra Sverige i august og jeg har røyket mye hasj her. Jeg var på urintest på helsestation forrige uke og skall dit hver uke i noen måndter. Jeg lurer på hva som kan skje om jeg ikke sjerper meg med å røyke hash og hva som vill sje på rettsaken. Kan jeg få instudition eller annet straff? Og om jeg vill in på instudition hva må keg gjøre for det? Jeg trives ikke hjemme pga jeg har gjort dumme ting om det r dårlig stemning med meg. Jeg vill bort fra familien og ta en peuse fra dem så tror at istudition kan vere noe bra men jeg tror også at foreldrene mine ikke hade latt meg gå dit uten et tvang. Så hva ken jeg gjøre for å bli sendt på tvang?

SVAR

Besvart 15.10.2020 20:34:48
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Er du mellom 15 og 18 år og har brutt loven?

Hvis du er over den kriminelle lavalderen, men fremdeles ikke myndig - hva slags straff kan du få da?

 

Les mer
attach_file

- Kjører bil uten å ha lappen

Vi skulle hjem fra fest, men han som eide bilen hadde drukket, og ingen av oss andre hadde lappen. Siden jeg har øvelseskjørt masse tok jeg på meg å kjøre ham og de andre hjem. Hva er straffen for å kjøre uten lappen?

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
attach_file

Hva er barnevernet?

Barnevernet skal gi barn, ungdom og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme.

 

Les mer
attach_file

Vil du slutte med hasj eller marihuana?

Det kan være vanskelig å slutte med hasj, men hvis du forbereder deg godt har du gode sjanser for å få det til. Her får du råd om hvordan.

 

Les mer
account_circle