Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Hva er straffen for å kjøre bil uten førerkort?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg kjører bil uten førerkort, og jeg kjører bare noen meter ca 5 meter fra pakringplass, og da kommer politi-bil og stopper meg. de spører meg om jeg har førerkort og jeg sa NEI. Jeg skal ha oppkjøring neste uke! :S Så hva kan straffe bli? er det noen jeg må betale? kan jeg ta oppkjøring neste uke?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Å kjøre bil uten å ha førerkort er et brudd på vegtrafikklovens paragrafer 31 og 24, som sier at alle som skal kjøre bil må ha gyldig førerkort og at alle som blir stoppet uten blir straffet med forelegg. Dette gjelder også dersom en blir stoppet på en parkeringsplass. Dersom det er første gang du ble tatt for å kjøre uten førerkort blir boten mest sannsynlig 8000 kr. I tillegg kan det være at du får sperrefrist. Sperrefrist betyr at du ikke får lov til å kjøre opp før det har gått seks måneder siden du kjørte uten førerkort. For å undersøke om det har noen hensikt for deg å kjøre opp nå, anbefaler jeg deg å ta en telefon til politiet der du bor og spørre dem om råd.

 

I linken under kan du lese mer om konsekvensene av å kjøre uten førerkort.

 

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Kjører bil uten å ha lappen

Bil

Vi skulle hjem fra fest, men han som eide bilen hadde drukket ? og ingen av oss andre hadde lappen. Siden jeg har øvelseskjørt masse tok jeg på meg å kjøre ham og de andre hjem. Hva er straffen for å kjøre uten lappen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre