Hopp til hovedinnholdet

Hva er straffen for bedrageri?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg ble siktet for bedrageri for 158000 kr og skal til retten om ikke så lenge, så jeg lurte om jeg kan slippe unna med å betale de pengene tilbake eller hva er straffen for dette bedrageri?. Takk.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Hvilken straff du risikerer her er avhengig av om forholdet blir bedømt som alminnelig bedrageri eller grovt bedrageri. Alminnelig bedrageri har etter straffeloven § 270 en strafferamme på bøter eller fengsel inntil 3 år. Hvis domstolen finner at du har gjort deg skyldig i grovt bedrageri er strafferammen for dette (straffeloven § 271) fengsel inntil 6 år, og bøter kan benyttes i tillegg til fengselsstraffen. Du kan lese både § 270 og § 271 her.

Som du skjønner er bedrageri et alvorlig lovbrudd. Samfunnet må reagere når borgere begår lovbrudd. Det er derfor ikke sannsynlig at du slipper unna med å kun betale tilbake det beløpet du har svindlet til deg, her må du nok regne med at du får straff i form av bot eller fengsel. Hvis du tidligere er ustraffet kan det tenkes at domstolen vil idømme deg kun en bot, eller en betinget fengselsdom hvis du blir funnet skyldig i ha begått bedrageri. 

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd