Hopp til hovedinnholdet

Er det straffbart å gå med maske i demonstrasjon?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Heisann, Jeg deltar en del maskert i demonstrasjoner, for å unngå å komme i søkelyset til PST og høyreekstreme grupper og sånt shit. Jeg vet at dette egentlig er ulovlig, og det bryr jeg meg ikke noe særlig om, men hva blir straffen om jeg blir tatt i det? Vi har blitt holdt øye med en del av snuten, og de ser ikke til å gjøre noe det, så det nok ingen stor risk, me mindre de en dag har lyst på en unnskyldning til å ta oss for no. Men bare sånn i tilfelle, hva er worst case scenario? -Your friendly neighbourhood commie ☭☭

SVAR

Besvart 25.04.2019 22:20:32
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ung.no – kvalitetssikret informasjon til ungdom

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

 

Les mer
attach_file

- Deltar i en ulovlig demonstrasjon

Jeg er veldig samfunnsengasjert, og forrige uke var vi en del som demonstrerte foran Stortinget. Det ble en del bråk, og politiet kom for å stoppe oss. Jeg måtte gi dem navnet mitt og sånt. Får dette noen konsekvenser for meg? Vi hadde ikke søkt om å holde demonstrasjonen, men det må jo være lov å vise at man brenner for en sak!

 

Les mer
account_circle