Hopp til hovedinnholdet

Hvordan endrer jeg flytting fra mamma til pappa? Moren min er psykisk syk.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Heisann! Jeg har lett overalt på nettet men finner ingenting som hjelper meg, så da spør jeg her;P

Kan dere gi meg alt av informasjon om omsorgsrett? Det viktigste er vel om man trenger underskrift for å endre fra mamma til pappa?

Min mor er psykisk syk, og gjør alt for å få full kontroll over meg.

Litt mye på en gang å svare på kanskje men..

1. For å få en mulighet til å komme inn på den skolen jeg vil i det området jeg ønsker, må jeg ha adresse i det fylket... Jeg har søkt i (..), men har adr hos min mor i (..). Jeg bor ikke hos henne,men på en hybel i S. Flytter til (..) 20 juni, men er der hver helg. Ho sier det er ulovlig å endre adr siden jeg ikke bor der permanent ennå. Problemet er jo at da har jeg liten kjans for å komme inn på skole..! Jeg har en anelse om at ho mister barnebidraget så fort jeg ikke har fast adr hos ho?

Spørsmålet her er vel om det faktisk ER ulovlig for ho å skrive under? Jeg bor der hver helg, og flytter jo dit om en måned?! Er det ikke heller ulovlig at ho faktisk hindrer skolegangen min? (ved at jeg ikke kommer inn der jeg ønsker)

2. Jeg har ikke bodd hjemme hos min mor på to år... Faren min betaler mamma ganske mye i barnebidrag, som min mor godter seg av. Jeg har aldri fått noe av de pengene, bortsett fra mat når jeg bodde hjemme. Jeg får kanskje ikke sommerjobb pga lite arbeidsplasser og mange mennesker på en plass, så jeg har ingen plass å bo til sommeren, hvis ikke jeg skal snylte på andre, noe jeg ikke vil! Jeg har spurt pent om å få det siden det jo er bare ett halvt år igjen, og jeg kanskje blir blakk i sommer, men da ble det bare krangling.. Igjen...

Har jeg rett på pengene, eller er det ikke noe jeg kan gjøre? Anmelde ho vil jeg ikke pga de yngre søsknene mine, men er det noe jeg kan gjøre så det ikke rammer dem?

3. Jeg er 17 år, bor med samboer på en flott hybel. Min mor bor i ett bygg det er ulovlig å bo på, det er helsefarlig å bo der pga bl.a. bakterier ettersom ho aldri verken vasker eller rydder (men ber ungene gjøre det når det er for ille).
Ei venninne av meg stakk av hjemmefra, men da politiet skulle hente ho, kunne de ikke det, for ho hadde det bedre der enn hos foreldrene.
Nå er det sånn at min mor tvinger meg til å komme hjem til ho. En ting er at jeg ikke har råd, en annen ting er at jeg ikke klarer å være der. Jeg får hodepine, klarer nesten ikke spise der, og ho har vendt søsknene mine mot meg ved å gradvis si styggere og styggere ting om meg. (ho kan det der...)

Har ho egentlig rett til å tvinge meg til å komme hjem? Ettersom jeg faktisk har det bedre her enn der?

Det ble vel mye på en gang nå.. Men hvis dere kan svare meg på de spm, så hadde jeg vært sjeleglad... Tror jeg:P

SVAR

Besvart 02.06.2008 13:07:56
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

De fleste ønsker å ha det trivelig og fint hjemme, men hvordan skal du og de voksne finne løsningen på uenigheter?

 

Les mer
account_circle