Hopp til hovedinnholdet

Kan skolen holde igjen mobiltelefoner etter skoletid?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 15 år gammel jente fra Nord-Troms. Jeg lurte på om lærerne har lov ti å ta telefonen din fra deg på skolen. Ifølge reglementet på skolen vår skal ikke telefonen sees eller høres på skolens område, hvis telefonen blir sett av en lærer tar de den fra deg. Første gangen den blir sett, tar de den inn til skoledagen er over, andre gangen tar de den inn helt til neste skoledag er over, og tredje gang må telefonen hentes av en forelder. Dette mener jeg ikke burde være tillat, hvis telefonen din blir fratatt på en fredag kan de beholde den helt til mandag! Jeg skjønner jo at hvis den forstyrrer undervisningen så vil de ha den vekk, men de tar den fra oss i friminutter og. Er dette lov?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, flott du tar kontakt! 

Dersom det står i ordensreglementet at det ikke er lov med mobiltelefon på skolen, kan skolen beslaglegge mobiltelefonen i skoletiden. 

Skolen trenger en klar lovhjemmel til å holde private eiendeler igjen etter skoletid, noe skolen ikke har. Skolen har ikke lov, selv om det står i ordensreglementet å holde igjen mobiltelefonen utover skoletiden. Det er kun etter samtykke fra foreldrene dette kan være lov. 

Vennlig hilsen Ole Marius Vollen, elev- og lærlingombudet i Telemark.   

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett