Hopp til hovedinnholdet

Har jeg rett til barnebidrag når jeg fyller 18 og går på videregående?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Min mor er død og jeg bor hos min far, han får barnebidrag for at jeg bor her, hvor mye får han? Jeg har lest at når man fyller 18 år får man barnebidraget selv, altså hvis man går videregående skole. Hvis jeg velger å flytte når jeg er 18, får jeg pengene da selv? Og hvor mye?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for dine spørsmål.

Hvor mye din far får i barnebidrag/forskudd fra NAV er avhengig av blant annet hvor stor inntekten hans er. Enten så får han redusert forskudd på 720 kr måneden, ordinært forskudd på 1080 kr måneden eller forhøyet forskudd på 1440 kr måneden. Dette kan du lese mer om her.

Hvis du velger å flytte når du er 18 år, og du samtidig går på videregående skole, så kan du ha rett til å få barnebidrag fra din far utbetalt til deg selv (dette står i Barneloven). Du og din far avtaler hvor mye penger som er rimelig at han betaler til deg, ut fra hvilke utgifter og inntekt du har og hvor mye han har råd til å betale deg per måned.

Hvis dere ikke blir enige om hvor mye han skal betale deg, så kan du be NAV om å regne ut barnebidraget for dere ved at du sender inn søknadsskjema. Men vi anbefaler deg å snakke med din far om dette, og at dere kommer frem til en privat avtale dere begge to er fornøyde med. Dette skjemaet kan dere bruke i den forbindelse.

Hvis du har flere spørsmål, så ring oss gjerne på tlf: 55 55 33 33. Vi ønsker deg en riktig fin dag videre!

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

 

 

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett