Hopp til hovedinnholdet

Har foreldrene lov til å bestemme over en person som er over 18 år?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Har et spørsmål ang kjæresten min, hun er 18 og blir snart 19. Hun har ekstremt strenge foreldre, og sliter psykisk pga det. Hun får ikke lov til noe, hun får ikke dra ut av huset når hun vil, hun får ikke overnatte hos meg, til og med i helger uten å diskutere i flere timer, hun får ikke styre sine egene penger som hun jobber for å få, og vi har vært i banken flere ganger og fått tilsendt nye koder og alt så hun kan lage sin egen nettbank, men foreldrene hennes tar kodene, så hun ikke får gjort det, de har også tatt fra hun bankkortet så hun ikke kan bruke de pengene når hun vil. Mobilen hun har kjøpt selv tar de også fra hun til tider. Hun vil flytte ut, men de sier hun ikke får flytte før hun er ferdig på høyskole, og hun har heller ikke mulighet til å flytte ut nå, så spørsmålet mitt er, har de lov til å gjøre dette? Hun er myndig, men fortsatt en fange i sitt eget hus, er dette lov? Hadde hun vært 12 hadde jeg skjønt at foreldre har mye å si, men hun er snart 19 år, er dette lov?

SVAR

Besvart 03.02.2014 07:58:41
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Barneloven

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
account_circle