Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg redigere bilder av kjendiser og legge det ut på nett?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, bare lurer på en ting. Jeg har i ca 1 1/2 år nå hatt en profil på instagram hvor jeg redigerer bilder av kjendiser og legger det ut. Har lest litt om opphavsrett, og jeg lurer på om det jeg driver med egentlig er lovlig? Når jeg skal lage et bilde av noen så googler jeg personen og bruker det beste jeg finner. Jeg har aldri tenkt på å oppgi kilden når jeg legger det ut. Jeg redigerer alt selv da, det enste jeg bruker som andre eier er bildene, og fonter jeg laster ned fra nettet (på disse står det tydelig "free for personal use") Jeg tjener ikke penger på det, men legger det ut så hele verden kan se det, og spør ofte folk om de kan gi meg credit om de legger ut bildene jeg har redigert. Det er veldig mange andre som gjør det samme, har aldri hørt om noen som har blitt anmeldt eller noe, men jeg vil bare være på den sikre siden. Gjør jeg noe ulovlig? Itilfelle, hvordan kan jeg drive med dette på en lovlig måte?

SVAR

Besvart 20.09.2014 20:13:26
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kan man legge ut bilder av andre som man selv har tatt?

Hvor går grensen for hvilke bilder man kan legge ut av andre? Er det nok at man har fotografert bildet selv? Her er noen gode råd.

 

Les mer
attach_file

- Legger ut bilder av andre uten lov

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

 

Les mer
account_circle