Hopp til hovedinnholdet

Påtaleunnlatelse, politiattest og innreise til USA

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Jeg ble i sommer tatt for å bruke falsk legitimasjon for å komme inn på et utested, og har nå i senere tid fått en påtaleunnlatelse i posten av politiet. Jeg fikk verken bot eller annen straff. Hvilke konsekvenser vil dette få for meg? Vil det stå registrert på rullebladet mitt, i så fall hvor lenge? Og vil det ha noen konsekvenser dersom jeg skal reise til USA? Hvilket jeg skal om ca én mnd. Det ståri brevet at påtaleunnlatelsen gjøres betinget av at jeg i en prøvetid på to år ikke utøvere en straffbar handling. Det står også at denne beslutningen innebærer at politiet anser saken som avgjort.

SVAR

Besvart 14.01.2015 19:51:15
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Yrker og utdanninger som krever politiattest

Mange formål krever at du legger frem politiattesten din (rullebladet ditt). Her har vi samlet noen, og hvilken type attest du må legge frem for de ulike.

 

Les mer
attach_file

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

 

Les mer
account_circle