Hopp til hovedinnholdet

J15: Er det lovbrudd å være sammen med noen som er 20? Er det feil?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Dette inlegget handler om lov og rett, men også om forelskelse og kjærlighet. Alt startet sommeren 2014, på skolen. En startet og jobbe der, og da jeg fikk øye på han slo hjertet mitt fortere enn noen gang. Han var så kjekk, snill og smilet. Fra den dag glemte jeg han aldri, han var alltid i tankene mine. Men jeg så han kjøre bil så han må jo være ganske gammel tenkte jeg. Og det er han han er 20 og jeg er 15, er dette feil? Er jeg teit? Jeg drømmer om han, tenker på han, fantasere om hvordan forhold vi kunne hatt sammen. Hver eneste antrekk jeg tar på er for og imponere han. Han har gitt meg et så snilt smil mange ganger. Han er perfekt. Og det har snart gått et halvt år. Hvis en 15 år gammel jente ble sammen med en 20 år gammel gutt? Hadde det vært galt? Vis dem virkelig elsker hverandre? Jeg vet at han ikke er pedofil, og vis han føler det samme som meg vil jeg prøve. Usnsett om forholdet vil foregå i hemmelighet. Er det lovbrudd, være sammen med noen på 20? Uten sexuel kontakt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er ikke et lovbrudd å være sammen med noen som er 20, for deg som er 15. Det som er lovbrudd er hvis han utnyttet deg seksuelt. 

Jeg skjønner at du er forelsket og at han er spennende, kjekk og kanskje mer moden enn de guttene du vanligvis omgås. 5 år er likevel en veldig stor aldersforskjell når du er så ung, og du må være forsiktig med å få forhåpninger om at også han ønsker et forhold. Det kan veldig godt hende at han synes aldersforskjellen er for stor, og at du er for ung for han. 

Jeg vil gjerne at du skal lese den artikkelen jeg har lagt ved om aldersforskjell i kjæresteforhold. Den går gjennom noen av de utfordringene man kan møte på når man er sammen med noen som er veldig yngre eller eldre enn en selv, og hva man burde tenke på før man innleder et slikt forhold. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett