Hopp til hovedinnholdet

hvem er ansvarlig hvis ting blir ødelagt på festen min?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! har veldig lyst til å ha fest hvor jeg inviterer veldig mange. Har hatt fester Før hvor det har gått litt langt, men det har Vært på et annet sted enn hvor jeg har tenkt å ha det nå. Det har alltid ordnet seg, men lurer på hva som skjer hvis politiet kommer og hvem som står ansvarlig hvis ting blir ødelagt, typ vinduene til naboen - og mine-

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis politiet kommer til festen din, vil de mest sannsynlig stanse festen. Les mer i artikkelen nedenfor om å ha fest hvor det er mindreårige.

Hvis ting blir ødelagt, enten det er dine eller andre sine ting, så er det du som er hovedansvarlig. Dersom du vet hvem som ødela tingen, eller du kan bevise hvem som gjorde det, så kan du jo kreve at vedkommende tar ansvar ved å reparere/betale/erstatte det som ble ødelagt. Men det kan jo være vanskelig å vite hvem som gjorde hva, dersom det er mange ukjente, berusede mennesker til stede.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har fest der mindreårige drikker alkohol

Fest og alkohol (colourbox.com)

Jeg er myndig og skal ha en privatfest. En del av de som skal på festen er mindreårige. De kommer sikkert til å drikke de også. Er jeg da ansvarlig for dem? Kan jeg få straff hvis de drikker siden det er min fest?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett