Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få fritak med dysleksi?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Dette er delevis innenfor Utdanning men hører også mye til i denne. Jeg skal utredes for dysleksi, det har ikke vært diskutert om dysleksi før men har blitt testet for ADHD og konsentrasjonsvansker. Har som oftest hatt et godt snitt kom ut fra ungdomskolen med 4.7 så derfor har det ikke vært et så stort problem, å se inn i fordi jeg har fått 5 og 6 i de fagene som oftest går på kunnskap og ikke skrivefeil. Det jeg da lurer på visst jeg får "godkjent". Går npå på VG2 #1 Kan de sette anmerkninger på meg for lite orden? #2 Hvilken fag kan jeg få "fjernet" har så godt som 2 i tysk og 3 i Norsk. #3 har jeg rett på e-bøker for å hjelpe at jeg ikke får så mange glemmekryss? Spørsmålet jeg stiller folk når de ikke forstår hvorfor jeg vil fjerne glemmekryssene, er det lett forklart med en person med pollen allergi, visst det er masse pollen i klasse rommet og denne personen får anmerkning for bråking ved å nyse så mye er det rett?

SVAR

Besvart 27.10.2015 14:18:37
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Rett til spesialundervisning

Elever har rett til tilpasset opplæring eller spesialundervisning dersom de har behov for det.

 

Les mer
attach_file

Du har rett på tilpasset opplæring

Vanskelig å lære på den måten læreren din underviser? Eller kanskje du ikke får nok utfordringer i timene? Si fra – Du har rett til at undervisningen tilpasses deg.

 

Les mer
attach_file

Reglene for fritak fra fag og vurdering

Lurer du på om du kan slippe sidemål, eller har du plager som gjør det vanskelig å delta i gymtimene? Her finner du reglene for fritak på videregående.

 

Les mer
attach_file

Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)

PP-tjenesten er for barn og ungdom som har en vanskelig opplærings- eller oppvekstsituasjon. Den hjelper skolene med å sikre at alle som trenger det får hjelp og støtte.

 

Les mer
account_circle