Hopp til hovedinnholdet

Promillekjøring

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg ble for noen uker side tatt for promillekjøring med 2 i promille. Blir jeg dømt for dette får jeg ganske sikkert ubetinget fengsel. Har ikke godtatt førerkortbeslag, og skal gjør det jeg kan for å ikke bli dømt, selv om de har et vitne som har observert meg. Politiet kom da jeg hadde parkert og lå å sov i bilen. Er det noen måte hvor jeg kan få en alternativ straff, som ikke involverer at jeg må i fengsel? Jeg er også for tiden lærling innen olje og gass på et anlegg hvor jeg kjører mye bil frem og tilbake. Jeg har ikke fortalt arbeidsgiver om ar jeg har mistet lappen, og har kjørt til og fra jobben og inne på anlegget. Kan jeg miste lærlingplassen min pga dette, og/eller at jeg må i fengsel om jeg blir dømt? Takk på forhånd:)

SVAR

Besvart 19.12.2016 18:08:43
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

- Kjører med promille

Jeg var på fest og fikk låne bilen til en kamerat for å kjøre og hente noen andre, siden jeg hadde drukket minst to-tre halvlitere, bare. Hvor strenge straffer er det for å kjøre når man bare er litt brisen?

 

Les mer
attach_file

Mista eller fratatt lappen?

Har du blitt fratatt førerkortet? Her får du en oversikt over hva som er gangen videre nå.

 

Les mer
attach_file

Alternativ straff for ungdom

Mange som er tatt for noe tror at politiet bare kan tilby straff. Det stemmer ikke. Å hjelpe ungdom med å ta riktige valg og komme ut av feil miljøer, er viktig forebyggende arbeid for politiet.

 

Les mer
account_circle