Hopp til hovedinnholdet

Min første reise til utlandet.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! :)) Jeg er en gutt på 18 år og tenker å reise til utlandet for førstegang. Tenker mye på Egypt med en kompis. Har ikke lyst å fortelle mor og far om det. Fordi de ser ikke poenget med syden reiser. Men jeg føler at Egypt er litt utrygt. Så når jeg skal gjennom lufthavnen i Gardermoen som er eid av staten.. blir navnet mitt og person opplysninger registert av staten at jeg har reist ut? Eller må jeg registere meg frivelig slik at staten/ offentlige myndigheter/ statlige etater vet at jeg akkurat befinner meg i det landet/utlandet om noe skummelt skulle skje. Eller er det slik at man MÅ registere seg hvis man tenker å reise til utrygge land? Flyselskapet jeg reiser med får navnet mitt og personopplsyninger? Kan mor og far spørre flyselskapet at jeg har kjøpt billet hos de? kan offetlige myndigheter spørre de? Eller er det taushetplikt? Syntes det er skummelt å reise ut for førstegang.. orker ikke bråk med mamma og pappa:( De syntes syden er tullete.. :/ mvh gutt 18 år

SVAR

Besvart 03.02.2017 14:30:05
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

 

Les mer
attach_file

Søk om pass

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

 

Les mer
attach_file

Alt du trenger å vite om visum

Hvis du skal reise til et land utenfor Europa bør du sjekke om landet krever at du skaffer deg visum. Land med visumplikt vil ikke slippe deg inn uten at dette er i orden. Søk i god tid før du skal reise, noen steder er behandlingstiden for visumsøknader lang.

 

Les mer
attach_file

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

 

Les mer
account_circle