Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg kreve erstatning for ødelagt telefon?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, en kompis i klassa mi ødela mobilen min. han mente ikke å gjøre det, men jeg opplevde at det han gjorde var uforsvarlig og uforsiktig av han. Jeg satt med mobilen i handa og han skulle ta den ifra meg. Jeg hold telefonen igjen, men han dro fra begge ender av mobilen slik at skjermen sprakk og knuste. Mobilen virker ikke lengre heller. Han sa unnskyld og slikt, men jeg ønsker såklart erstatning for dette da jeg ikke kan leve uten mobil. Har jeg rett til å få den erstattet og hvem skal jeg evt. henvende meg til? Han tilbød ikke å erstatte den selv, og jeg har ikke penger til å kjøpe en ny selv.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei

Det er leit når slike ting skjer uten at det er meningen. Har du prøvd å ta det opp med han på en rolig og ordentlig måte og spørre om dere sammen kan finne fram til en løsning  med at du nå ikke har mobil etter at den ble ødelagt?  

 

I så fall er det viktig at du forteller hva du føler om dette uten å komme med anklagelser. Alle bør jo erstatte det som en selv ødelegger, men kanskje ikke hele summen til en ny mobil.  

I forsikringsoppgjør er det  slik at det blir gjort fratrekk for verdien av gjenstanden ut fra hvor gammel og slitt den er. Du bør informere foreldrene dine om det som er skjedd. Du kan også ringe konfliktrådet i fylket ditt dersom du tenker det kunne vært lurt å møte han sammen med en mekler, men først og fremst bør du prøve å snakke med han.  Siden dere er kompiser og går i samme klasse er det også lurt å få snakket ut om dette så ikke det blir en konflikt som ødelegger vennskapet. Hvis det er vanskelig å gjøre det bare dere to, så finnes det kanskje en voksen som du har tiltro til og som kan bidra?

 

Hilsen konfliktrådet i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer

Hva gjør du når mobilen din er ødelagt?

Sinna jente (colourbox.com)

Har du kjøpt en mobil som blir ødelagt, er det greit å vite hvilke rettigheter du har.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett