Hopp til hovedinnholdet

Hvem har ansvar for en ødelagt telefon?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Min telefon ble idag ødelagt i arbeidstiden min mens jeg jobbet i et bakeri. Jeg spilte musikk slik vi pleier å gjøre, og plutselig stoppet musikken og gå. Noen (kanskje sjefen) må ha revet ned telefonen ved et uhell, men ingen har sagt i fra. Hva kan jeg gjøre? Må jeg dekke reparasjon eller evt. ny telefon selv? Eller er det muligheter for å benytte seg av Skadeerstatningsloven? Hvordan tar jeg det evt. opp med sjefen? Takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er leit at telefonen er ødelagt. Hvis den plutselig gikk i stykker og telefonen er ganske ny kan det være en feil ved telefonen. Da kan du ha rett på reparasjon.  Er det noen som har ødelagt den med vilje kan du be den erstattet, men er det et uhell kommer du ingen vei. I så fall må du ha en forsikring som dekker uhellet. Siden dette skjedde på jobben så bør du sjekke om du har en reiseforsikring som dekker uhell med private ting på arbeidsplassen. Det finner du ut av ved å kontakte forsikringsselskapet ditt. Lykke til!


Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Innboforsikring

Rom med møbler (colourbox.com)

Dersom du leier boligen du bor i, er det utleier som må sørge for at selve bygningen er forsikret. Du trenger da i første rekke kun å tegne en innboforsikring som dekker innbo og løsøre.

Les mer

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Fått feil behandling hos forsikringsselskapet?

Logo FinKN

Ta kontakt med Finansklagenemda (FinKN) hvis du mener du har fått feil behandling hos ditt forsikringsselskap.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett