Hopp til hovedinnholdet

Vil så gjerne flytte ut, men jeg vet ikke hva jeg kan gjøre.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hele livet mitt så har foreldrene mine tvunget meg inn i den katolske religionen. Det har vært flere ganger hvor jeg har sagt at jeg ikke tror på gud eller at jeg vil dra i kirken, men de bare fortsetter og fortsetter med tvangen. Noen ganger så tror foreldrene mine at jeg drar i kirken om morgenen, men drar heller til venner for å skulke dette. Syntes det er så utrolig slitsomt, og det er flere ganger hvor jeg blir redd av å si at jeg ikke vil i kirken, for de blir så sinte. Jeg føler meg ikke så særlig trygg hjemme selv om det ikke skjer noe fysisk vold lenger, jeg føler ikke engang at jeg er 18 år og kan bestemme over meg selv. Hvordan kan jeg løse denne konflikten? Som sagt, har prøvd å snakke med dem, men det bare går ikke, jeg blir redd, og har også prøvd å snakke med venner uten å få noe særlig hjelp. Jeg har virkelig ikke lyst til å bo hjemme, men jeg studerer fortsatt på vgs. Vil så gjerne flytte ut, men jeg vet ikke hva jeg kan gjøre. (Foreldrene mine er asiatiske og strenge)

SVAR

Besvart 23.07.2017 22:19:10
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Retten til religionsfrihet

Du har rett til å velge selv om du vil ha en religion eller ikke, hva du vil tro på, og hvordan du vil utøve religionen din.

 

Les mer
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
account_circle