Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få tilbake penger fra en som skylder deg penger?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 19 år, som har lånt bort rundt 20.000-25.000 kroner til en jente. Har bevis på bank- transaksjoner på alle overføringene. Hun har nevnt at hun skal tilbake betale pengene, og jeg hadde gitt hun en frist. Den fristen forflytter hun på en måte med sine unnskyldninger. Unnskyldningene er troverdig, men hva kan jeg gjøre for å få tilbake pengene mine? Trenger pengene til å dekke egne utgifter, som blant annet semesteravgift, skole-bøker osv... Evt. hva slags lovbrudd kan hun få mot seg, hvis hun ikke betaler? Tusen takk for din/deres hjelp! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet ditt! 

Det er avtalen mellom deg og jenta som skylder deg penger, som gir deg rettigheter i dette tilfellet. En muntlig avtale på at hun skal betale innen en gitt frist er like bindende som en skriftlig. Hvis hun ikke betaler beløpet hun skylder deg innen den avtalte fristen mellom dere, kan du kreve forsinkelsesrenter av hele det skyldige beløpet.

Hvis dere til nå kun har hatt en muntlig avtale, bør du vurdere å sette opp en skriftlig avtale hvor du skriver hvor mye hun skylder deg, når pengene skal betales til deg og informasjon om at du vil kunne kreve forsinkelsesrenter av beløpet hvis hun ikke betaler innen en endelig frist.

Hvis dere mot formodning ikke skulle komme til enighet, kan saken klages inn til Forliksrådet som kan avsi dom på at hun skylder deg penger.

Saken løser seg forhåpentligvis etter at dere har satt opp en skriftlig avtale med en klar siste betalingsfrist. Lykke til!

Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett