Hopp til hovedinnholdet

Forelsket i søskenbarnet mitt, sammen i fremtida selv om han er 9 år eldre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei:) jeg er en 13 år gammel jente og er forelsket i søskenbarnet mitt, han liker meg også kjempegodt og vi har følelser for hverandre. Men problemet er at han er 22 år. Så jeg lurer på om det er sjans for at man kan bli sammen i fremtida selvom han er 9 år eldre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er en mulighet for at dere kan bli sammen i framtida. Når du blir eldre og mer moden vil ikke aldersforskjellen være så markant som den er nå. Når du er 18 år er han 27 år regnes dere begge som voksne. 
9 år er veldig stor aldersforskjell i den alderen du er i nå. Du er en ung ungdom, mens han er etter loven en voksen mann. Du går i 7. eller 8. klasse, mens han kanskje går siste året på videregående, studerer eller jobber. Han kan reise hvor han vil, gjøre det han vil, kjøre bil, dra på utesteder, drikke alkohol etc. Du har lekser, plikter hjemme, du får lommepenger og har innetider og leggetider. 
Du kan snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Da  får du en fagperson som vet om at du er forelsket og som kan hjelpe deg med tankene og følelsene du har omkring dette. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett