Hopp til hovedinnholdet

Hvordan fungerer det å frata foreldreansvaret til noen?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hvordan fungerer det å frata foreldreansvaret til noen? Nå er det slik at jeg ikke vil bo med moren min (personlige grunner). Faren min bor i utlandet, men hun lar meg ikke bo med han, hun sier at hun har foreldreansvaret. Vi klarer rett og slett ikke å bo under samme tak og jeg vil heller ho hos en fosterfamilie eller faren min enn hos henne. Går det an å ta vekk foreldreansvaret hennes?

SVAR

Besvart 01.07.2018 22:21:10
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
account_circle