Hopp til hovedinnholdet

Jeg er lei av skolen

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går i 8’ends klasse og er ikke innteresert i skolen en plass. Det er ingen mobbing eller noe i synet, men skjønner bare ikke meningen med skolen nå og jeg er dritt lei av skolen. Bare tanken av å gå på skolen er helt grusom, får tårer i øynene liksom. Er det NOEN mulighet for å droppe ut? Har veldig lyst til å satse på trening, istedenfor skole.

Besvart 16.10.2018 13:17
 

Svar
Hei jente 13 år.

Takk for at du skriver til meg her på ung.no.

Du forteller at du er veldig lei av skolen for tiden. Jeg forstår godt at det er slitsomt til tider, og overgangen fra barneskole til ungdomsskole er tøff.

Det er ikke noen god mulighet å droppe ut av skolen. Alle må fullføre videregående skole i Norge og helst også ta en videre utdannelse for å få seg en jobb.

Det er kortsiktig å tenke drop-out, og det er noe du vil angre veldig på senere.

Jeg foreslår at du tar en prat med foreldrene dine om dette. Du kan også snakke med en annen voksen du stoler på. Det kan være en annen voksen i familien din, helsesøster eller en lærer på skolen. Det viktigste er at du snakker med noen.

Da kan du få fortelle om hvordan du har det og få noen tips og råd til hva du eventuelt kan gjøre. Skolen må få vite om dette slik at du kan få tilrettelagt undervisning og skolearbeid sånn at du klarer å gjennomføre, og får bedre motivasjon. 

Skolen har lang erfaring med elever som er skolelei og de har mange ting de kan gjøre for å lette hverdagen din. Jeg tror du vil kunne få en mye bedre hverdag med litt hjelp og støtte, både fra skolen og fra dem hjemme. 

Jeg har funnet frem noen artikler du kan lese om blant annet det å være skoletrøtt. Les dem :)

Så mitt råd til deg er å finne en voksen, legge frem problemene dine og be om hjelp. Husk at du ikke er alene om å ha det på denne måten og at det kommer til å ordne seg for deg. Lykke til videre.

Vennlig hilsen Helsesøster i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Er du skolelei?

Jente sover i timen (colourbox.com)

Karakterene synker og fraværet stiger. Du mangler motivasjon, synes skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

Les mer

Hvordan finne motivasjon til skolearbeid?

Motivasjon til skoleoppgave (foto: ung.no)

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Får du aldri den karakteren du ønsker, samme hvor hardt du jobber? Her er noen tips.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett