Hopp til hovedinnholdet

Er det ulovlig med seksuelt ladet chatting med mindreårige?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Lurer på hvor strengt det er angående chatting med mindreårige hvis man er over 18? Hva anses som ikke greit i lovens øyne og hvor går grensen? Hvis man snakker om temaet sex og begge vil prate om dette, er det ulovlig å dele erfaringer, snakke generelt om hvordan det er osv? Hvis man sier "ja siden lovverket er som det er så ville jeg aldri tørt å gjøre noe med deg, fordi straffene er så utrolig strenge, men hvis lovene hadde vært annerledes så kanskje det kunne skjedd noe", er bare å si det ulovlig, fordi da "innleder man" seksuell omferd med mindreårige?? Og det å sende noe så uskyldig som et bilde av magen din, vil det heller ikke være lov? Skjønner jo at nakenbilder ikke er greit men hvis det er noe så ubetydelig, er det fortsatt ikke lov? Synes det er litt vanskelig å forholde seg til hva som er greit og hva som ikke er greit når det gjelder snakking med mindreårige.

SVAR

Besvart 25.10.2018 23:18:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

 

Les mer
attach_file

Er det lov å sende nudes eller dickpics?

Det kan være spennende å sende slike bilder, men i mange tilfeller kan det være straffbart. Her er det du trenger å vite om deling av nakenbilder.

 

Les mer
account_circle