Hopp til hovedinnholdet

Green card, amerikansk statsborger på et blunk

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Dersom en person har en bachelor i Norge, en mastergrad i USA og får jobb i USA rett etter endt mastergrad, hvor lenge er det før han realistisk sett kan få green card? Kan han få det rett etter han har begynt å jobbe (i USA) for eksempel? Og så hvis han fortsetter å jobbe og bo der i 5 år, så kan han bli amerikansk statsborger på et blunk bare ved å søke om det (og ta civics test og sånn)? Med andre ord kan han bli amerikansk statsborger ca. 5 år etter fullført mastergrad i USA (eller 3 år hvis han gifter seg med en amerikansk statsborger)? Jeg hørte Trump ville ha norske innvandrere til USA, betyr det at det er lettere for nordmenn å få green card og bli amerikansk statsborger?

SVAR

Besvart 31.10.2018 23:20:09
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Drømmer du om en jobb i utlandet?

Mye skal ordnes, og planlegging tar ofte lenger tid enn du tror. Det er ikke alltid lett å få seg jobb i et ukjent land. Ta initiativ, skaff deg informasjon og finn ut hva som er mulig.

 

Les mer
attach_file

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

 

Les mer
account_circle