Hopp til hovedinnholdet

Kan utleier kreve en helt ny sofa, når den jeg ødela var gammel?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Har leid hybel de siste 3 årene mens jeg har studert. Flytta ut i August og da mente utleier at jeg skulle erstatte sofa (de tok ikke depositum så kunne ikke ta det der i fra). Jeg er forsåvidt enig i at jeg skal erstatte sofaen, ble slitt utover normal bruk ved litt festing og lignende. Når jeg flytta inn var sofaen allerede relativt slitt, hadde blitt brukt av de som leide der før, hadde blant annet flekker som ikke gikk bort ved vask(det ble heller aldri gått gjennom innbo, så er vel ord mot ord.) Poenget er, var en brukt skinnsofa, kanskje verdt 5000 om en er snill. Utleier har dog kjøpt en ny sofa til 12000 og mener jeg skal betale 12000 for sofaen. Spørsmålet er da, er dette egentlig rett? Trodde jeg skulle erstatte verdien for den gamle som ble ødelagt, ikke verdien for den nye? En får tross alt mye billigere sofaer enn 12000 kr, føler det er litt vel mye, er min feil at gammel sofa ble ødelagt, men ikke min feil at de velger å erstatte den med en dyr sofa...

SVAR

Besvart 03.12.2018 10:43:59
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dine rettigheter som leietaker

Visste du at du har rett til å nekte utleier adgang til hybelen eller leiligheten din? Sjekk oversikten for noen av de viktigste rettighetene du har som leietaker.

 

Les mer
attach_file

Dette er ditt ansvar når du leier bolig

Når du leier bolig er det flere ting du har plikt til å gjøre. Her får du oversikt over noe av det du har ansvar for som leietaker.

 

Les mer
account_circle