Hopp til hovedinnholdet

Eksen min plager meg. Hva kan jeg gjøre?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg var så heldig å fant kjærligheten i livet men dette var noe min x ikke likte så hun anmeldte meg for psykisk vold. Hun fikk besøksforbud mot meg til jeg anket saken å vant. Men hun terroriserer meg fortsatt med falske beskyldninger. Hun nekter selv å stille opp på de rettslige sakene da hun er "for redd " sier hennes advokat. Jeg har aldri gjort noe mot denne jenta. Hun derimot har trakassert meg i 1 år og gjør fremtiden min veldig mørk. Desverre tror ikke tingretten på meg. Hun lyver til retsystemet og bruker opp midlene som andre jenter helt sikkert hadde hatt mere behov for enn henne. Jeg får ikke forklart meg på noen som helst måte da jeg alt er stemplet som "farlig". Jeg blir stoppet hver gang jeg skal avgi min forklaring av da hennes advokat. Tingretten godtar dette føler jeg. Kan jeg anmelde henne? Og hva kan jeg anmelde mot? Jeg sliter nå psykisk pga alt hun har gjort. Jeg får ikke sove å har nærver jeg ikke viste fantes. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lengere.

Besvart 04.12.2018 08:46
 

Svar
Hei gutt 20 år

Vi er to svarere: psykiatrisk sykepleier og jurist.

Fra psykiatrisk sykepleier:

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det. Jeg forstår at du står i en veldig krevende og tung sak mot eksen din.

Det høres krevende ut og jeg forstår at dette påvirker deg psykisk og at det går utover søvn og dagliglivets funksjon. Jeg vil sterkt anbefale deg å snakke med fastlegen din slik at du kan få henvisning til psykolog. Det å ha noen du kan snakke med om din opplevelse av det som skjer kan hjelpe deg til å komme deg så godt som mulig ut av det du står i.

Det er vanskelig å forstå noen ganger hva som gjør at man må utsettes for dette. Det kan være mange underliggende årsaker som sjalusi, hevn eller andre ting som gjør at noen ikke klarer å gi slipp. Dette er trist og krevende for deg.

Ønsker deg videre lykke til i den prosessen du går gjennom!

Fra juristen:

Du skriver at eksen din kommer med falske beskyldninger mot deg og at hun lyver til rettssystemet, og du spør om du kan anmelde henne.

I kapittel 22 i straffeloven er det flere bestemmelser om uriktig forklaring og anklage.

Straffeloven § 221 gjelder bl.a. det å gi uriktig forklaring til retten. Straffeloven § 224 gjelder vilkårlig anklage, mens straffeloven § 225 gjelder anklage om oppdiktet straffbar handling.

Vennlig hilsen psykiatrisk sykepleier og juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Faglig hjelp/bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om faglig hjelp/bistand