Hopp til hovedinnholdet

Jeg fikk en betinget dom - kommer dette til å ødelegge for studier?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg skal søke meg videre på høyrere studier og tenker noe innen for sosialt arbeid osv. men får å søke må man også ha politiattest. men dessverre så har jeg en betinga dom på meg som er over om ett år. jeg fikk ikke noe bot og det eneste lovbruddet var at jeg hadde thc i blodet. kommer dette til å ødlegge alt for meg med politiattesten osv? mvh Fortvilt jente

Besvart 07.01.2019 13:08
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt.

Ut fra det du skriver, trenger du ikke å bekymre deg.

"Sosialt arbeid" er ganske vidt, men for studier/jobber som f.eks. miljøarbeider, sosionom og barnevernspedagog kreves det en såkalt barneomsorgsattest. Dette er en begrenset politiattest, der det bare er enkelte lovbrudd som vil vises.

Du skriver at du ble straffet fordi du hadde thc i blodet. Bruk av narkotika straffes etter legemiddelloven, og ikke etter straffeloven.

Brudd på legemiddelloven vil IKKE vises på barneomsorgsattesten. Så lenge du ble straffet bare på grunn av brudd på legemiddelloven, så vil det altså ikke få noen konsekvenser for deg mtp. jobb og studier.

Jeg har lagt ved en artikkel om barneomsorgsattester som kan være nyttig for deg å lese. Der kan du blant annet se en oversikt over hvilke lovbrudd som vil fremgå av barneomsorgsattesten.

Lykke til!

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jeg har gjort noe ulovlig – kan jeg jobbe med barn og unge?

Jente med hodetelefoner (colourbox.com)

Drømmer du om å jobbe med barn og unge - men er redd du har ødelagt mulighetene dine fordi du har begått et lovbrudd? Heldigvis er det bare enkelte lovbrudd som kan ødelegge for drømmejobben din. Les hvilke lovbrudd i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett