Hopp til hovedinnholdet

Hva er regelene for sending av nakenbilder?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Er det ulovleg å sende dicpick? Kva er reglane? Er det berre lov når den andre parten vil motta sjølv, eller er alt like ulovleg? Eg lure og på om det er lov å oppbevare nakenbilder av andre sjølv om du ikkje delar/viser dei til andre? Mvh Gutt 16 år

Besvart 06.02.2019 09:47
 

Svar
Hei

Du kan bare sende dickpics til noen du er sikker på vil ha det, og som er over 16 år.

Hvis den du sender bildet til er under 16 år, kan det regnes som seksuelt krenkende adferd overfor barn under 16 år og rammes av straffeloven §305.

  • Ovenfor barn under 16 år vil heller ikke et samtykke fra barnet frita fra straff. Det er ikke lov å sende barn under 16 år dickpics eller andre seksualiserte bilder selv om de har samtykket til å motta det.

Det er i utgangspunktet ikke lov å oppbevare nakenbilder eller seksualiserte videoer av en person under 18 år på telefonen eller dataen din. Det er fordi dette kan regnes som seksualisert innhold av barn (§311)

 MEN: Hvis du har sendt bilder med en som er ca. like gammel med deg, begge er enige om at det er helt greit å sende bildene, og bildene er av en person mellom 16 og 18 år, vil du sannsynligvis ikke straffes for å ha slike bilder på telefonen eller dataen din.(§311)

Det som derimot er ulovlig, er å dele/vise bildene videre. Dette er det strenge straffer for. 

Det viktigste er å har respekt for hverandre og oppføre seg på en fin måte slik at dere føler dere trygge på at bildene ikke kommer på avveie. <3Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det lov å sende dickpics?

Jente får dickpick

Det er ikke lov å sende bilder av kjønnsorganet ditt til folk som ikke ønsker det. Dette regnes som seksuelt krenkende adferd og kan anmeldes.

Les mer

Er det straffbart å sende nudes?

Gutt tar bilde av lettkledd jente (colourbox.com)

Noen synes det er spennende å sende naken- og lettkledde bilder. Men hva er egentlig lov å sende? Og er det ok å dele bilder og filmer videre med andre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett