Hopp til hovedinnholdet

Er det lov å gå med en gjennomsiktig drakt og være naken under?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har en svart drakt som dekker hele meg og den begynner å bli liten å den blir gjennomsiktig og i den så er jeg naken så døden den er litt gjennomsiktig så ser du ikke tydelig, men du ser ingenom litt. Er det da lov å gå med den ute og sånn?

Besvart 20.02.2019 15:20
 

Svar
Hei gutt 14 år.

Jeg er litt usikker på om jeg forstår spørsmålet ditt helt, men skal forsøke å gi et svar så godt jeg kan.

I utgangspunktet kan en kle seg som en selv ønsker, men innenfor grensen av at en viser hensyn til andre. Og da kan det være lurt å tenke at en ikke trenger å strekke grensene til det ytterste. Er det hensynsfullt å gå kledd slik du tenker å gjøre det?

Jeg synes ikke du skal ha på deg noe som er så gjennomsiktig at andre kan se at du er naken under. Det kan oppfattes som blotting av andre og det er ikke lovlig. Det blir på samme måte som å sende nakenbilder til noen som ikke har bedt om det. 

Dessuten tenker jeg at det ikke er greit at du utsetter deg selv for andres oppmerksomhet på denne måten? Eller er det noe du synes er helt greit? Det kan få vonde konsekvenser for deg, som du ikke har tenkt på på forhånd. 

Om du ønsker å bruke denne drakten, anbefaler jeg deg å ha noe under som gjør at den blir mindre gjennomsiktig og du ikke viser at du er naken under.

Jeg håper du har fått svar på ditt spørsmål og ønsker deg alt godt. 


Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett