Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten blir truet av en gutt, bør jeg banke han for å forsvare henne?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en 15 år gammel gutt som har en 14 år gammel kjæreste, vi går på forskjellige skoler. Hun har blitt truet av en gutt i klassen hennes, han har nemlig presset henne til å sende nudes, men hun vil ikke og har ikke gjort det heller. Jeg snakket med han over Instagram og jeg ble veldig irritert av oppførselen hans. Kjæresten min sier at hun har blitt banket av han før og at han skal spre et falskt rykte om hun ikke sender nudes og at han skal banke henne om hun sier noe. Jeg snakket med vennene mine og de vil at jeg skal finne han og gi han en lærepenge altså at jeg skal banke han. Bør jeg banke han for å forsvare kjæresten min?

Besvart 26.02.2019 20:09
 

Svar
Hei

Så fint at du vil stille opp for kjæresten din!

MEN det er jo sånn at vold ikke løser noen ting, og at det ofte bare fører med seg mere vold. 

Siden denne gutten har banket henne før og truet henne for å få henne til å sende nakenbilder, så er dette ulovlig. Det kan være lurt å snakke med politiet der du/dere bor. Slik at de kan ta inn denne typen til en samtale, for å høre hva han driver med...

I verstefall kan han bli straffet for vold eller trusler om vold. Og da er det lite lurt for deg å forsøke å rydde opp i dette ved bruk av vold. 

Om ikke politiet er et alternativ så er det lurt å finne noen andre voksne dere kan snakke med. Kanskje har du en helsesykepleier (helsesøster) på din skole, en ungdomskontakt eller en lærer du stoler på.

Det er også lurt å fortelle dette hjemme, kanskje kan de også hjelpe deg og snakke med foreldrene hans slik at han får hjelp til å oppføre seg og ikke plage andre.

Denne gutten lager definitivt problemer, men det er ikke din jobb å rydde opp i dette, og i allefall ikke med vold. Da kan du risikere å bli straffet for å ha utøvd vold selv, og det er jo unødvendig ;)

Jeg heier på deg og kjæresten din!

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

- Truer en annen med vold

Gutt truet med bank (colourbox.com)

Jeg blir plaget av noen i nabolaget, og er lei av å høre dem snakke dritt om meg. Jeg ropte til den ene at jeg skal få med noen kompiser og knekke fingra på ham for å lære ham å holde kjeft. Er det ulovlig å si?

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Mas og press om å sende nudes - Hva gjør du?

Jente viser mobil med teksten No nudes for you. (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett