Hopp til hovedinnholdet

Er det lov at mamma har passordet til skolebrukeren min?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, mamma sier at hvis jeg ikke svarer nøyaktig på alle spørsmål hun har om lekser og prøver og slikt, vil hun gå inn på min skolebruker(samme som om jeg bare skulle logget inn på hennes pc) for å sjekke selv, for å kontrollere meg som om jeg var et lite barn. Er dette lov? Jeg har jo krav på privatliv, og jeg føler meg veldig ukomfertabel når jeg vet hun kan passordet mitt og kan gå inn å sjekke alle dokumentene mine til enhver tid. Det nytter ikke snakke med henne, hun er i sin egen lille boble. I tillegg til dette sa hun at hvis jeg ikke fortalte henne alt og gjorde alt hun sa så måtte jeg slutte på friidrettsaktiviteten min..

SVAR

Besvart 15.03.2019 10:02:00
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Barneloven

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

 

Les mer
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

De fleste ønsker å ha det trivelig og fint hjemme, men hvordan skal du og de voksne finne løsningen på uenigheter?

 

Les mer
attach_file

Hva kan du bestemme selv?

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet om du har problemer hjemme

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

 

Les mer
account_circle