Hopp til hovedinnholdet

Jeg får seksuelle kommenterer fra eldre menn som spør etter nudes..

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. På internett får jeg ofte kommentarer fra eldre menn som spør om nudes, eller kommenterer på hvor "nice" kroppen min er. De kommenterer ofte på hvor store puppene mine er på en seksuell måte. Det har også skjedd da jeg var 14 og nå, når jeg er 15. Kan de få straff for det? Annet enn å få brukeren fjernet? For det er veldig ekkelt for meg, og når jeg sier jeg ikke er interessert kaller de meg for fitte og sånt.

Besvart 13.03.2019 18:48
 

Svar
Hei

Dette er ikke greit! Voksne har ikke lov til å gjøre dette og det er straffbart.

De bryter i allefall 2 lover:

  • Likestillingsloven §13 definerer seksualisert trakassering som “enhver form for uønsket seksuell oppmerksomhet som har som formål eller virkning å være krenkende, skremmende, fiendtlig, nedverdigende, ydmykende eller plagsom.
  • I straffeloven § 305. Står det at seksuelt krenkende atferd mv. overfor barn under 16 år kan straffes med bot eller fengsel inntil 1 år. Dersom noen:
a) i ord eller handling utviser seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd i nærvær av eller overfor barn under 16 år.

Det at dette er voksne menn som tar kontakt med deg, er alvorlig. Dersom du velger å anmelde, kan de bli straffet for dette. Du kan ta kontakt med politiet der du bor og får råd og hjelp til å sette en stopper for dette. 

Du er sikkert ikke den eneste de presser, og kanskje er det andre der ute som ikke klarer å si ifra eller klarer å si nei..

I slike situasjoner er det aldri barn og unge sin feil, det er voksne sitt ansvar å oppføre seg som folk. Du er så tøff som sier ifra <3

Jeg heier på deg!!

 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer

Mas og press om å sende nudes - Hva gjør du?

Jente viser mobil med teksten No nudes for you. (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett