Hopp til hovedinnholdet

Kan moren min beholde passet mitt som gissel?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

prøvde og lese rundt litt men fant ingen svar som passet mitt spørsmål, jeg og moren min er ikke enig, har ikke snakket med henne på over 1 år, men nå har det seg sånn at jeg skal på ferie med pappaen min, men hun vil ikke gi meg tilgang til passet mitt, får ingen grunn, hun bare vil ikke gi meg det, så har jeg rett til og ha mitt eget pass, kan moren min holde passet mitt som gissel?

Besvart 29.03.2019 17:44
 

Svar
Hei


Takk for at du tar kontakt med oss!
 
Det høres ut som en vanskelig situasjon å være i. 
 
Når det er slik at moren din ikke vil gi deg passet ditt, bør faren din ta kontakt med politiet og be om hjelp. Politiet kan ta kontakt med moren din og forsøke å få henne til å skrive under på en fullmakt. Om ikke hun vil signere, kan politiet gi deg et midlertidig pass, slik at du kan få reise på ferie med pappaen din. 
 
Når du blir 18 år, kan du søke om pass selv.
 
Jeg håper at svaret mitt er til hjelp for deg!
 
Mvh familieterapeuten i samarbeid med ung.no 
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Få det bedre hjemme med familieråd

Film om familieråd (bufdir.no)

Har noen foreslått familieråd for at du skal få det bedre hjemme, eller er du bare nysgjerrig på hva det er? I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for barn og ungdom.

Les mer og se en film om hva som skjer i et familieråd.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett