Hopp til hovedinnholdet

Har foreldrene mine lov til å ta penger tilbake, som de har spart til meg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg får 300kr hver måned av foreldrene mine, og vi har dårlig råd. Derfor sparer jeg disse pengene, og bruker det ikke på noe, sånn at jeg har nok penger til å f.eks kjøpe et hus når jeg blir eldre. Men problemet er at når jeg sparer og sparer, og har kanskje spart til rundt 3600 kr, spør foreldrene mine om å få pengene mine, og tar alt. Dette skjer hele tiden, og gjør meg veldig frustrert. Vi har dårlig råd, så jeg kan ikke kjøpe like mye ting og klær som vennene mine. Jeg kunne godt ha brukt opp de 300 kr hver måned på ting jeg vil ha, men det gjør jeg ikke for jeg vil ikke ende opp som foreldrene mine med dårlig råd. Jeg blir ofte lei meg, når vennene mine spør meg om å bli med til byen, men jeg kan ikke fordi jeg ikke har nok penger til å f.eks spise ute bli med på kino og andre aktiviteter. Har de lov til å ta pengene? Det er deres penger, men de gir dem tross alt til meg

SVAR

Besvart 13.06.2019 10:57:43
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvem bestemmer over pengene dine?

Krangler du med foreldrene dine om hva du kan bruke egne penger på? Det finnes ikke noe klart svar, men det er vanlig å skille mellom penger du har tjent selv og penger du har fått.

 

Les mer
attach_file

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Familier med dårlig råd kan få støtte til aktiviteter

I Norge skal du ha mulighet til å delta i fritidsaktiviteter og gå i bursdag, selv om foreldrene dine har en vanskelig økonomi.

 

Les mer
account_circle