Hopp til hovedinnholdet

Erstatnigsplikt etter ødelagt sofa.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er var på en bursdagsfest hos en venninne. Der var jeg, og flertallet, beruset. Jeg skulle tøffe meg og hoppe i en sofa med magen først. Beina, hendene og andre spisse kanter var ikke involvert i hoppet. Heller ikke stor fart. Jeg vil påstå at det ikke var et hopp av det hardeste slaget mot sofaen. Jeg veier 60 kilo dersom trykket mot sofaen er viktig. Selv om jeg husker situasjonen, var jeg beruset. Festholder, som selv var beruset, ønsker at jeg erstatter sofaen økonomisk. Det er nok riktig at jeg var uaktsom, men samtidig var jeg svært beruset og ble giret opp av andre. Det ble ikke gitt informasjon om erstatningsplikt på skade, ved invitasjon til festen. Spørsmålet mitt er om festholder kan kreve erstatning, eller om jeg kan gå videre med dårlig samvittighet. Det er alltid en risiko ved å holde fester. Dessuten er det vanskelig for meg å vite om sofaen er gammel og brukt, og om den har blitt utsatt for trykk før.

Besvart 14.08.2019 10:21
 

Svar
HeiFestholder kan kreve erstatning, om han vil få det er en annen sak. En jurist vil kanskje kunne si noe mer om hva loven sier i denne sammenheng.

Siden du innrømmer uaktsomhet så kan det jo være en ide å komme i dialog med festholder, være på tilbudssiden og spørre hva du kan gjøre for å gjøre opp for deg. Se på hvordan dere kan finne en løsning som begge kan leve med.

Konfliktrådet kan bistå dere med dette. De innkaller til en møte mellom dere to, møtet ledes av en mekler som hjelper dere å komme i dialog hvor dere får snakket ut om hendelsen og kanskje bli enig om hva som er fornuftig løsning på dette. Konfliktrådet er en landsdekkende og gratis tjeneste som alle kan benytte. Det er frivillig å møte i konfliktrådet. Du kan lese mer på :www.konfliktraadet.no/

Lykke til!

Hilsen Konfliktrådet i samarbeid med ung.no

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Konflikter kan løses

Konfliktrådet

Han sier han skal banke skitten ut av meg. Hva skjer om butikken finner ut at jeg har stjålet? Sykla inn i en bil, og det ble merker. Ble trua, men saken ble anmelst

Mange får hjelp av konfliktrådene. Vi har samlet noen typiske spørsmål og svar her, husk at konfliktrådet kan være til god hjelp i en konflikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett