Hopp til hovedinnholdet

Kan vegvesenet holde meg igjen i kontroll?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på om statens veigvesen har rett til å holde meg igjen for en kontroll på moped? Jeg vet at politiet kan men kan veigvesenet? Og i tilleg kan veigvesnet begynne å tukle med min moped om den feks ikke starter?

Besvart 17.09.2019 11:56
 

Svar
Hei

Når vet jeg ikke hvorfor du eventuelt har blitt stoppet, og hva du mener med å bli holdt igjen, men det følger av vegtrafikkloven § 10 at vegvesenet har myndighet til å stoppe førere av kjøretøy ved kontroll. 

Det er også uklart hva du mener med spørsmålet ditt, om vegvesenet kan tukle med mopeden din. Det fremkommer imidlertid i vegtrafikkloven § 36 at vegvesenet har lov til å forby bruken av kjøretøy dersom et av vilkårene i bestemmelsen kommer til anvendelse. Blant annet fremkommer det i bestemmelsens første ledd bokstav C, at dersom kjøretøyet ikke er i forsvarlig stand, kan bruken av kjøretøyet forbys.

Dersom vegvesenet foretar en kontroll av om kjøretøyet, for å forsikre seg om at det er i forsvarlig stand, vil dette i så fall være i tråd med loven.Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett