Hopp til hovedinnholdet

Blitt anmeldt for voldtekt. Hva kan jeg gjøre?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

hei, jeg hadde sex med en jente for en stund siden. begge ville og jeg hadde likt ho lenge. vi hadde sex i fylla, og dagene etterpå tulla vi om det. vi gikk i klasse osv. vi var venner lenge etterpå. men så ble vi uvenner rett før sommern, og det gjorde at ho bytta skole etter sommerferien. og nå har hun anmeldt meg for voldtekt på den datoen. hva kan skje med meg hvis jeg blir dømt skyldig og er det noen råd jeg kan få for å hjelpe. har allerede begynt å få rykte på meg. selvom alle vet at det ikke var voldtekt

Besvart 29.09.2019 19:41
 

Svar
Hei

Du skriver at sexen var frivillig. Sånn som jeg forstår opplysningene dine er dere også omtrent like gamle. Dersom dette stemmer, skal det nok mye til for at du blir dømt for voldtekt.

Skulle du bli dømt for voldtekt, må du nok belage deg på at du kanskje må i fengsel. 

Mitt råd til deg er at du snakker helt sant til politiet dersom du blir kalt inn til avhør, og forteller det du husker av det som skjedde. Det kan også være lurt å tenke igjennom om det er noen andre som vet at sexen var frivillig, og derfor kan støtte din forklaring.

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har anmeldt falsk voldtekt

Jente snakker i mobil (colourbox.com)

Jeg var så utrolig sinna på eksen min som gikk fra meg, at jeg anmeldte han for voldtekt. Hadde bare så lyst til å hevne meg, han hadde vært utro og behandlet meg som dritt. Nå har jeg roet meg litt og angrer veldig på anmeldelsen. Han har jo aldri voldtatt meg. Hva vil skje nå? Kan jeg straffes for dette?

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett